زعفران گیاهی است که به خانواده زنبق و سوسن تعلق دارد. بیش از 80 گونه مختلف زعفران وجود دارد که در جنوب اروپا، خاومیانه، آسیای مرکزی، چین و آفریقا یافت می شوند. زعفران را می توان از مراتع کوهستانی، دامنه های صخره ای، خارزارها و زمین های جنگلی به دست آورد. زعفران تحمل دمای پایین و آب و هوای سرد را دارد. در ارتفاعات بالا می توان گل های زیبای زعفران را دید که از برف بیرون زده اند. انسان ها 500 سال قبل از میلاد مسیح کشت زعفران را آغاز کردند. این گیاه را می توان به صورت چاشنی، به عنوان رنگ و در مصارف پزشکی مورد استفاده قرار داد.