سخنی از بزرگان...

آشنایی با المپیاد ریاضی

آشنایی با المپیاد ریاضی
مدیر ارشد رایشمند

introduction to mathematical olympiad

المپیاد ریاضی آوردگاه حل مساله است. در واقع مساله سرچشمه جوشان ریاضیات و موجب شادابی و سرزندگی محیط علمی است و با توجه به نقشی که حل مساله در فراگیری ریاضیات دارد، ایجاد زمینه و انگیزه برای حل مسائلی که با دقت طرح شده اند، فرآینده فراگیری ریاضیات را شتاب می بخشد. در این راستا احساس رضایت حاصل از یک تلاش فکری بزرگ است که ذهن های جوان را به خلاقیت و نوآوری رهنمون می شود. 

سابقه ی تاریخی مسابقات ریاضی به 1894 میلادی باز می گردد که مسابقات ریاضی دانش آموزی در کشور مجارستان آغاز شد و پس از آن رفته رفته، کشورهای دیگر به منظور تشویق و ترغیب دانش آموزان به فراگیری ریاضیات به برگزاری مسابقات ریاضی دست زدند تا اینکه در سال 1959 میلادی کشور رومانی به ابتکار برگزاری مسابقات ریاضی دست زد، در اولین المپیاد فقط شش کشور حضور داشتند ولی به مرور کشورهای بیشتری به المپیاد پیوستند به طوری که در حال حاضر بیش از 80 کشور با تیم های متشکل از 6 دانش آموز دبیرستانی در المپیاد شرکت می کنند، و المپیاد بین المللی ریاضی معتبرترین مسابقه ی بین المللی دانش آموزی است. 

مسابقات دانش آموزی در کشور ما نیز جایگاه ویژه ای یافته است. اولین مسابقه ی ریاضی دانش آموزی در فروردین 1362 بین دانش آموزان برگزیده ی سرتاسر کشور برگزار شد و برای اولین بار در سال 1366 تیمی به المپیاد بین المللی ریاضی اعزام شد، توفیق تیم های اعزامی در المپیاد بین المللی ریاضی موجب رونق این مسابقات و علاقه مندی دانش آموزان زیادی به شرکت در المپیاد ملی ریاضی شده است، این امر نوعی آموزش غیررسمی بسیار ارزنده را بین دانش آموزان کشور ما رایج کرده است که دستاوردهای بسیار ارزنده ای در تقویت بنیه ی علمی و ایجاد روحیه ی دانشوری به هماره داشته است، روحیه های که نوید بخش آینده است. 

کتاب حاضر مجموعه ای است که برای آشنایی با مباحث المپیاد ریاضی بسیار مفید است و در واقع حاصل تجربه ی دست اندکارکاران المپیاد و کسانی است که سابقه عضویت در تیم های المپیاد ریاضی را در سال های قبل داشته اند. این کتاب را به دانش آموزان علاقه مند تقدیم می کنیم.

این کتاب در ۱۰ فصل ارائه می‌شود

  • فصل اول: هنر حل مسئله
  • فصل دوم: اصل استقرا و اصل لانه کبوتری
  • فصل سوم: دنباله‌ها
  • فصل چهارم: یادآوری‌هایی از نظریه اعداد مقدماتی
  • فصل پنجم: مباحث پیشرفته تر در مباحث اعداد
  • فصل ششم: نامساوی‌های هندسی ۱
  • فصل هفتم: نامساوی‌های هندسی ۲
  • فصل هشتم: ریاضیات گسسته
  • فصل نهم: اعداد مختلط
  • فصل دهم: هندسه
پرینت
3802 رتبه بندی این مطلب:
3.6
نوعکتاب
رشتهریاضی
مقطعدوستداران ریاضی
گرایشبدون گرایش
زبانفارسی
نوع کاربردالمپیاد
نویسندهیحیی تابش
سال انتشار1378
صفحه203
نام منبعمجله علمی رایشمند
لینک منبعhttps://rayeshmand.ir/Default.aspx?tabid=33&artmid=400&articleid=659&language=fa-IR

فایل ها برای دانلود

مدیر ارشد رایشمندمدیر ارشد رایشمند

سایر نوشته ها توسط مدیر ارشد رایشمند
تماس با نویسنده

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و محتوای شما را جمع‌آوری می‌کند تا بتوانیم نظرات درج شده در وب‌سایت را پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر خط‌مشی رازداری و شرایط استفاده< /a> که در آن اطلاعات بیشتری در مورد مکان، چگونگی و چرایی ذخیره داده های شما دریافت خواهید کرد.
افزودن نظر

ارتباط با نویسنده

x