نقشه ای سه بعدی از ۱.۲ میلیون کهکشان در جهان ما
محققان نقشهای سه بعدی از جهان ما را که تنها بخشی از آن با حدود ۱.۲ میلیون کهکشان را شامل میشود ساختهاند. این نقشه میتواند به دانشمندان برای درک بهتر نحوهی بزرگتر شدن جهان اطراف کمک کند. جهان اطراف ما با نیروی مرموز و ناشناختهای در حال رشد است و شاید این نقشه بتواند در شناخت آن به ما کمک کند.
این نقشهی سه بعدی، ۶۵۰ میلیارد سال نوری مربع از جهان را شامل میشود که تنها یک چهارم مساحت کل جهان است. در این نقشه دورترین کهکشانها با رنگ بنفش و نزدیکترینها با رنگ زرد مشخص شدهاند. این موضوع مهم است چرا که به دانشمندان اجازه میدهد تا حرکت نسبی کهکشانها نسبت به یکدیگر را شناسایی کرده و متوجه شوند که این کهکشانها با چه سرعتی از هم دور میشوند.
دانشمندان همواره به دنبال اندازهگیری دقیق ابعاد جهان بودند اما برای اولین بار ادوین هابل در سال ۱۹۲۹ متوجه شد که کهکشانها از یکدیگر دور میشوند. او متوجه شد که جهان در حال گسترش است و این یافتهی وی منجر به کشفیات بزرگ دیگر شد.
ریتا توخریو، منجم از دانشگاه سنت اندروز در این باره میگوید:
ارتباط عجیبی بین نقشهی امواج صوتی موجود در پیشینهی مایکروویو نجومی مربوط به ۴۰۰ هزار سال پس از بیگ بنگ و تشکیل خوشهی کهکشانها هفت تا دوازده میلیارد سال پس از آن وجود دارد. ساخت مدلی از تاثیرات فیزیکی این پدیدهها میتواند اتفاقی بزرگ برای علم نجوم باشد.
این نقشه باعث خواهد شد تا اولین مدل از جهان اطراف ما پس از کشفیات سال ۱۹۹۸ ساخته شود.