آموزش ساعت به کودکان
دوره ابتدایی
این آموزش را معلمان در مدرسه می توانند انجام دهند و همچنین والدین هم در منزل می توانند انجام دهند.
روی تخته سیاه یا وایت بورد و یا کاغذ و مقوا یک دایره می کشیم و یک علامت جمع + بزرگ درون آن می کشیم
البته این علامت برای تاکید چهار عدد اصلی ساعت یعنی 9، 6، 3 و 12 است و بعدا آن را پاک خواهیم کرد. سپس دایره را به 12 قسمت مساوی تقسیم می کنیم و اعداد یک تا دوازده را طوری می نویسیم که 12 بالا و 6 پایین باشد. یک عقربه هم برایش می کشیم و اسم آن را عقربه ساعت نما می گذاریم و می گوییم این عقربه ساعت را برای ما بیان می کند و روی انواع عددها می گیریم تا کودک یا دانش آموزان آن ساعت را بگویند. مثال های گوناگونی می آوریم: ساعت چند مدرسه می آییم؟ ساعت 8 صبح. ساعت چند به خانه می رویم؟ ساعت 12 ظهر. اخبار ساعت چند گفته می شود؟ ساعت 2.
وقتی کامل یاد گرفتند به سراغ معرفی دقیقه می رویم. بین هر دو عدد را به 5 قسمت مساوی تقسیم می کنیم و می گوییم که به هر یک از این قسمت های کوچک، دقیقه می گویند و یک ساعت 60 تا از این قسمت ها دارد یعنی 60 دقیقه است. سپس عقربه دقیقه شمار هم رسم می کنیم. حال شروع می کنیم به مثال زدن با ساعت بزرگی که در دست داریم و یا با ساعتی که روی تابلو کشیده ایم. بهتر است به دانش آموزان فرصت دهیم تا خودشان ساعت را تنظیم و بگویند چند است. و یا گروه های دو یا چهار نفره درست کنیم تا یک گروه ساعت را تنظیم کنند و گروه دیگر بگویند که ساعت چند است.
به هر دانش آموز می گوییم که یک ساعت آموزشی از مقوا درست کند یا به همراه خود به کلاس بیاورد تا بتواند بصورت عملی کار کند تا با استفاده از این روش و بازی کردن یک نقش یادگیری عمیقی از ساعت داشته باشد. برای مثال نقش نانوایی که ساعت 5 صبح نانوایی را باز می کند یا کارمندی که ساعت 8 صبح شروع به کار می کند.
این روش تدریس ساعت شکل کلی است و معمولا برای پایه های ابتدایی به غیر از کلاس اول می باشد. در کلاس اول ساعت را به شکل کلی معرفی می کنیم و خواندن آن نیز به شکل کلی می باشد تا دانش آموزان با دیدن ساعت آن را درک و آرام آرام برایشان جا بیفتد. در پایه های بالاتر به معرفی ثانیه می پردازیم که یک دقیقه 60 ثانیه است و یک ساعت 3600 ثانیه است.
ما دوست داریم ببینم شما به چه روشی ساعت را کودکتان یا دانش آموزتان آموزش می دهید.