سخنی از بزرگان...

فیلتر:

مرتب سازی بر اساس:

فیلتر بر اساس دسته‌ها

  • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
پروفسور اکبرزاده
مدیر ارشد رایشمند
/ دسته‌ها: مشاهیر

پروفسور اکبرزاده

نام و نام خانوادگي: حسن اكبرزاده
تحصيلات: رياضي
زمينه فعاليت : رياضيات

Image

حسن اكبرزاده در رشت متولد شد . وی تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود و متوسطه را در تهران و در دبیرستان البرز به پایان رسانید ، آن گاه به دانشكده علوم دانشگاه تهران راه یافت و در سال 1329 موفق به دریافت رتبه اول لیسانس ریاضی شد و مدال درجه یك علمی را اخذ كرد . برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و پس از گذراندن ریاضیات عمومی ، مكانیك استدلالی ، حساب جامعه و فاصله و هندسه عالی ، از دانشگاه سوربن مدرك لیسانس دریافت كرد . سال بعد با دریافت گواهینامه ارشد آنالیز عالی ، رساله دكترای دومی خود را در علوم ریاضی از سر گرفت و در سال 1961 میلادی موفق به دریافت دكترا از این دانشگاه شد . پایان نامه دكترای او در هشتاد صفحه در مجله دانشسرای عالی فرانسه منتشر گردید . 
دكتراكبر زاده پس از مدرك فوق لیسانس ریاضی در فرانسه ، یك سال به مطالعه فیزیك و آثار انیشتین پرداخت و چهل سال بعد توانست مسأله ای كه ذهنش را به خود مشغول كرده بود ، حل كند . به نوعی از فضاهای دقیق تر و روشن تر از فضاهای ریمان Riemann دست یافت كه در رشته فیزیك نظری مورد استعمال فراوانی دارد . در سپتامبر 1992 میلادی ، از سوی مركز تحقیقات علمی فرانسه ،مدال درجه یك علمیرا دریافت كرد . استاد از ماه اكتبر 1957 تاكنون با سمت های مأمور ، استاد و رئیس تحقیقات در استخدام رسمی مركز دولتی تحقیقات علمی فرانسه، لابراتوار كلژ دوفرانس پاریس می باشد . همچنین مسئولیت هایی افتخاری نیز برعهده داشتند از جمله : نظر دهنده رسمی مجله معروف ریاضی آمریكا به نام « ماتماتیكال رویو » و نیز مشاور آكادمی علوم پاریس ( رشته مهندسی دیفرانسیل ) و عضو ریاضی دان های پاریس و آمریكا بودند دكتر اكبرزاده دعوت های بسیاری از سوی دانشگاه های معتبر دنیا داشتند كه : دعوت از طرف دانشگاه های پلی تكنیك اشتچین ، كراكف ، لوبلین ( لهستان ) سال 1978 ، دانشگاه كاتولیك لوون در بلژیك ماه مه 1980 ، دعوت به عنوان سخنران از سوی كنگره ریاضی دان های بین المللی ورشو در پلی تكنیك اشتچین سال 1982 ، دعوت به عنوان سخنران از طرف كنگره هندسه دیفرانسیل در دانشگاه دبرسن مجارستان اوت 1984 ، دعوت به عنوان سخنران در بیستمین كنفرانس ریاضی كشور دانشگاه تهران ، فروردین 1369 و دعوت از سوی ده ها دانشگاه معروف كه ذكرش به درازا می انجامد . 
استاد درباره شرایطش در دوران تحصیل می گوید : فوق لیسانس را در فرانسه در عرض دو سال گرفتم . مادر و پدرم ثروتمند نبودند . مادرم هر سه ماه ، چهارماه ، سه هزار تومان به حسابم می ریخت . هفت سال غذای دانشجویی خوردم و جزو الطاف خداوندی است كه بدن من سالم مانده است . مادرم مجبور بود برنج بفروشد و خرج مرا بدهد . 
حسن اكبرزاده می گوید : « كارتن ـ بزرگترین ریاضی دان جهان در قرن گذشته ، استاد ریاضی من بود » آن چه از سخنان استاد بر می آید آشكار می كند كه دغدغه اساسی ایشان مسأله پرورش دانشجویانی اند كه فردای ایران زمین در دستان توانمند آنان نهاده می شود . 
از وی بیش ازچهل و هفت كتاب ، مقاله و پژوهش در اروپا و آمریكا به چاپ رسیده است . وی در مورد آخرین مقاله تحقیقاتی خود اظهار داشت كه مقاله ای با عنوان « عمومیتی از فضاهای انیشتین » به رشته نگارش كشیده شد كه در آن هندسه مربوط به معادلات انیشتین و ماكسول را پیدا كرده و آن معادلات را از نقطه نظر هندسی كه از زمان انیشتین ، هیلبرت و دیگران ، حل نشده باقی مانده بود ، حل كرد كه در مجله Journal international of Geometory and physics چاپ شد .

و در سالهاي اخير نيزيكي از مهمترين تاليفاتش با مقدمه چند رياضيدان نامي جهان توسط يك ناشر مهم علمي در جهان به زبان انگليسي منتشر شده است .پروفسور اكبرزاده از اينكه دانشگاههاى ايران حتى در رديف چهل دانشگاه معتبر رياضى آسيا نيز قرارنمى گيرند اظهارتأسف مى كند .وي كه بيش از 23 سال خلاصه گر مجله علمى Mathematical Review بوده است ، بسيار مايل است كه تجربيات علمي خود را در اختيار نخبگان رياضي كشورمان قرار داده و در ارتقای علمي آنان در سطح بين المللي كمك نمايد. حسن اكبرزاده با اينكه بيش از 60 سال در پاريس زندگى كرده، اما افتخارمى كند كه فقط يك تابعيت دارد، آن هم تابعيت ايرانى.

پرینت
2726 رتبه بندی این مطلب:
4.0
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید