سخنی از بزرگان...

فیلتر:

مرتب کردن با:

فیلتر با دسته ها

  • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse
هوش، استعداد، خلاقیت
مدیر ارشد رایشمند

هوش، استعداد، خلاقیت

آیا ضریب هوشی جوامع مختلف با هم فرق دارد؟
پاسخ: هوش در تمام جوامع به طور طبیعی و یکسان پراکنده شده. این که ادعا می شود برخی از جوامع نسبت به جوامع دیگر هوش بالاتری دارند اساس علمی ندارد. بلکه عامل موفقیت آن جوامع را باید در پشتکار و سخت کوشی آنها جست و جو کرد. براساس توزیع طبیعی هوش، هر جامعه تعدادی عقب مانده و تعدادی نابغه دارد و اکثر افراد هوش طبیعی یا متوسط دارند.
 
تخیل
هوش در تمام جوامع به طور طبیعی و یکسان پراکنده شده
 
آیا استعدادها را خیلی زود می توان تشخیص داد؟
 
پاسخ: استعدادها معمولاً بعد از تولد به مدت طولانی غیرقابل تشخیص هستند و معمولاً تا سن نه تا ده سالگی نمی توانیم آنها را تشخیص دهیم. بنابراین شکوفایی و نمایان شدن استعدادها معمولاً بعد از سن ده سالگی است. به عنوان مثال استعداد موسیقی، نقاشی و به طورکلی استعدادهای هنری بین ده تا 12 سالگی و استعداد ریاضی بین 14 تا 16 سالگی خود را نشان می دهند. از این سنین می توان براساس استعداد بچه ها آنها را به کارهای مناسب استعدادهایشان تشویق کرد. تشویق استعدادها، تشخیص و تعیین میزان استعدادها و درک تفاوت های فردی از نظر استعدادهای مختلف از مهمترین کارهایی است که والدین و مربیان باید انجام دهند.
 

      -پرورش استقلال شخصیت و اعتماد به نفس موجب رشد خلاقیت می شود و به دنبال خود جرأت، صداقت، پایداری و کنجکاوی       را که از جمله خصوصیات دیگر افراد خلاق است را به وجود می آورد.

      -تشویق کودکان به بیان احساسات خود به جای مخفی نگه داشتن آنها.
      -تهیه سرگرمی ها و بازی های خلاق برای کودکان.
      -تشویق حس کنجکاوی کودکان.
      -دادن آزادی های مشروط و کنترل شده.
 
        استفاده از روغن ماهی به عنوان مکمل رژیم غذایی كودكان، آموزش پیش دبستانی مؤثر و همكاری والدین در خواندن همه راه های مؤثری برای بالا بردن ضریب هوشی کودکان است.
یك گروه تحقیقاتی كه با استفاده از تکنیکی به نام تجزیه و تحلیل متا اثربخشی هر عاملی را در بالا بردن سطح هوش ارزیابی می كند و پایگاه داده هایی را نیز در این زمینه درست كرده اند به این نتیجه دست یافته اند. هدف بزرگ تر آنها درک ماهیت هوش و چگونگی پرورش آن است. به طور کلی، نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل متا نشان داده که برخی از رژیم های غذایی و عوامل زیست محیطی می تواند در بالا بردن ضریب هوشی کودکان مؤثر واقع شود.

چاپ
1341 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

انتخابگر پوسته