سخنی از بزرگان...

اما و اگر‌های لایه‌برداری از پوست

اما و اگر‌های لایه‌برداری از پوست
مدیر ارشد رایشمند

سال‌هاست که متخصصان پوست و مو از لایه‌برداری پوست یا پیلینگ شیمیایی برای برطرف کردن عوارض ناخوشایند پیری پوست از قبیل تغییر رنگ، چین و چروک، زبری و خشونت آن استفاده می‌کنند.

انواع لایه‌بردارها

اسیدهای میوه (آلفا هیدروکسی اسید AHA)، تری کلرواستیک اسید، فنول، رزوسینول و سالیسیلیک اسید که با از بین بردن لایه سطحی پوست، سبب تازه‌تر و جوان‌تر شدن آن می‌شوند. اسیدهای آلفا هیدروکسی، اسیدهای ارگانیک طبیعی هستند که در سیب سبز (اسید مالیک)، آناناس و مرکبات (اسید ستیریک)، نیشکر (اسید گلیکولیک)، میوه‌های قرمز، شیر ترش، ماست (اسید لاکتیک)، بادام تلخ و اسید ماندلیک و انگور (اسید تارتاریک) وجود دارند. این اسیدها با برداشت لایه‌های سلولی شاخی از روی پوست و با نرم کردن کراتین سبب نرم‌تر و شفاف‌تر شدن پوست شده و با قدرت جذب رطوبت هوا، خشکی را ترمیم کرده و خواص ظاهری و قابل رویت پوست را بهبود می‌بخشند.

زمان و سن مناسب

برای انجام پیلینگ محدوده سنی وجود ندارد و در هر سنی می‌توان این کار را انجام داد؛ اما از نظر زمانی، فصول پاییز و زمستان به دلیل کاهش نور آفتاب مناسب‌ترند. عوارض جانبی ناشی از پیلینگ بسیار جزئی و قابل برگشت است و خطری ندارد. پیلینگ سطحی برای رفع کدورت و تیرگی پوست، چروک‌های خفیف زودرس و درمان جوشگاه‌های قدیمی و فرورفتگی‌های کم‌عمق ناشی از جوش استفاده می‌شود. تمامی اثرات و خواص و عوارض آن شبیه پیلینگ عمیق ولی خفیف‌تر و ضعیف‌تر است. اغلب بعد از پیلینگ سطحی، پوست صورت قرمز می‌شود که یک واکنش طبیعی و بسته به جنس پوست، از خفیف تا شدید متغیر است و پس از چند روز خودبه‌خود برطرف می‌شود. سوزش پیلینگ سطحی که خفیف است، بعد از یک ساعت از بین می‌رود. فرآورده‌های محتوی آلفا هیدروکید اسید سبب لایه‌برداری یا پوسته ریزی از روی پوست می‌شوند. مقدار لایه‌برداری بستگی به نوع و غلظت ماده موثر، اسیدیته و سایر مواد به‌کار رفته در فرمولاسیون فرآورده دارد. جهت لایه‌برداری با این فرآورده‌ها ابتدا بهتر است اسیدهای میوه غلظت‌های پایین‌تر استفاده شود و به‌تدریج غلظت آنها افزایش یابد.

تشخیص پزشک

این اسیدها ممکن است عوارض جانبی مثل تحریک جزئی و احساس سوزش تا بروز تاول و سوختگی داشته باشند؛ به همین دلیل بیمارانی برای پیلینگ انتخاب می‌شوند که به تشخیص پزشک امکان عوارض جانبی بعد از پیلینگ در آنان بسیار جزئی و قابل برگشت باشد. بیمار مدت‌ها بعد از انجام پیلینگ باید حتی‌الامکان از تابش مستقیم نور آفتاب به مدت طولانی دوری کرده و مرتب از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کند. انجام هر بار پیلینگ باعث کمتر شدن چین و چروک و شفافیت و فرو رفتگی‌های پوست می‌شود.

توصیه

این محصولات برای دور چشم مناسب نیستند و در هنگام استفاده از آنها باید از کرم ضد آفتاب با SPF حداقل 25 یا بیشتر استفاده کرد. پیلینگ شیمیایی علاوه بر ترمیم و درمان نسبی چین و چروک زودرس، درمان بسیاری از بیماری‌ها و عوارض پوستی دیگر هم موثر است؛ از جمله جوشگاه‌های به‌جای مانده از آکنه، کک و مک، لک صورت، پوست‌های لک و پژمرده، منافذ باز پوست صورت و ... . پیلینگ‌ها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: 1- پیلینگ عمیق 2- پیلینگ سطحی

پرینت
1991 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه

مدیر ارشد رایشمندمدیر ارشد رایشمند

سایر نوشته ها توسط مدیر ارشد رایشمند
تماس با نویسنده

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و محتوای شما را جمع‌آوری می‌کند تا بتوانیم نظرات درج شده در وب‌سایت را پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر خط‌مشی رازداری و شرایط استفاده< /a> که در آن اطلاعات بیشتری در مورد مکان، چگونگی و چرایی ذخیره داده های شما دریافت خواهید کرد.
افزودن نظر

ارتباط با نویسنده

x